Mariska Heutinck-PapenMaak kennis met Mariska Heutinck van Trema Mediation!

Een mediation is erg persoonlijk, daarom stel ik mij graag aan je voor:

Ik ben Mariska Heutinck-Papen, getrouwd en moeder van 3 schoolgaande kinderen.  Sinds 2017 mag ik mij MfN-registermediator noemen. Daarna ben ik mijn eigen praktijk “Trema Mediation” gestart, in mijn eentje, omdat ik graag persoonlijk en betrokken wil zijn.  Het vak van mediator is mij op het lijf geschreven, want ik wil graag ècht iets voor mensen kunnen betekenen,
Van nature ben ik rustig en zorgzaam, ik vind het belangrijk dat de mensen zich op hun gemak voelen bij mij aan tafel.  Een conflict is vaak heftig, emotioneel en stressvol. Met humor en een nuchtere kijk op het leven breng ik graag wat “lucht” in het geheel, zodat het gesprek een positieve wending krijgt.

Mijn specialisaties zijn:

  • familiemediation
  • echtscheidingsmediation
  • agrarische mediation

Hoe moeilijk de situatie ook is, ik ga altijd uit van het positieve in de mens!

Aanpak

Bij mij geen wachtlijsten, een afspraak op korte termijn is altijd mogelijk.  Het eerste kennismakingsgesprek van een half uur is gratis.

Tijdens het eerste gesprek leg ik uit wat  mediation inhoudt . Geheimhouding, neutraliteit en onpartijdigheid zijn heel belangrijk, daarvoor ondertekenen wij gezamenlijk een mediationovereenkomst.

Daarna volgen de mediationgesprekken.  In een veilige omgeving krijgen alle partijen de tijd en gelegenheid om alles uit te spreken en uit te praten.  Als mediator neem ik geen standpunt in en ik draag geen oplossing aan.  Ik stimuleer en begeleid de partijen juist dat ze er samen uit komen, dat is het mooie aan mediation.

Een mediation is maatwerk en heeft tijd nodig. Een gesprek duurt doorgaans 1 tot maximaal 3 uur. Soms is in één gesprek alles geregeld, maar in complexe situaties zijn vaak meerdere gesprekken nodig. Tijdens het eerste gesprek kan ik een inschatting maken van het benodigd aantal gesprekken.

Opleiding

Ik heb mijn opleiding tot professioneel MfN-registermediator gevolgd bij het Mediation College in Alkmaar. Een pittige, maar interessante en praktijkgerichte opleiding. Om de titel MfN-registermediator te houden moet ik jaarlijks studiepunten halen voor bijscholing.

Ervaring

Ik ben een boerendochter, geboren en getogen op  een melkveehouderij. Na de middelbare school heb ik de HAS (Agrarische Hogeschool Larenstein) afgerond.

Daarna heb ik bijna 18 jaar bij de Rabobank gewerkt. In verschillende functies, maar altijd in contact met mensen. Het viel mij daar op dat veel mensen te maken hebben met een echtscheiding of een conflict in hun familie, op het werk of in hun omgeving. Ook financieel komt er dan veel bij kijken. Zo heb ik al de nodige ervaring opgedaan, wat mij nu als mediator van pas komt. Daarnaast heb ik ook veel opleidingen gevolgd met betrekking tot financiële zaken zoals hypotheken en verzekeringen.

Na mijn opleiding tot mediator ben ik mijn eigen praktijk gestart. Inmiddels heb ik ruime ervaring opgedaan.